Kolay Karnıyarık Tarifi
Kolay Karnıyarık tarifi: Kolay Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kolay Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarıklar için:
- 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 3 adet sivri biber
Kıymalı harç için:
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Kolay Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları çizgili soyun, yağ çekmemesi için tuzlu suda yarım saat bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
- Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun. Biberleri ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi ekleyin, arzuya göre tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
- Patlıcanların ortalarını keserek tepsiye yerleştirin. Bu kesiklerden patlıcanın içini bastırarak iç malzemesine yer açın ve doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine, ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesleri (ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde keserek) paylaştırın ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerlerine dökmeyin.
- Daha sonra 170 derecede ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.