Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Karnıyarık Tarifi

Kolay Karnıyarık

Kolay Karnıyarık Tarifi

Kolay Karnıyarık tarifi: Kolay Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnıyarıklar için:

  • 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 3 adet sivri biber

Kıymalı harç için:

  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Kolay Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları çizgili soyun, yağ çekmemesi için tuzlu suda yarım saat bekletin.
  • İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
  • Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun. Biberleri ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi ekleyin, arzuya göre tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
  • Patlıcanların ortalarını keserek tepsiye yerleştirin. Bu kesiklerden patlıcanın içini bastırarak iç malzemesine yer açın ve doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların üzerine, ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesleri (ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde keserek) paylaştırın ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.
  • Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerlerine dökmeyin.
  • Daha sonra 170 derecede ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025