Kolay İrmik Helvası Tarifi
Kolay İrmik Helvası tarifi: Kolay İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kolay İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
Kolay İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, süt ve suyu minik bir tencerenin içerisine aktarın.
- Şeker eriyip, su ve süt hafif ısınana kadar karıştırın. Uygun ısıya ve kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir tavanın içerisine tereyağını alın, eritin.
- İrmiği de ilave edip renkleri dönene ve kıvamı koyulaşana kadar kavurun.
- Üzerine hazırladığınız şerbeti azar azar dökerek karıştırın. Ardından orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişmeye bırakın.
- Bu şekilde pişirdikten ve şerbetini çektiğini gördükten sonra yine kapağı kapalı bir biçimde 20 dakika demlenerek kıvam almasını sağlayın. Servis etmeden önce içerisine tarçın ilave edip güzelce karıştırın ve servis edin.
Kolay İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmiği kavurmadan önce dolmalık fıstık da kavurabilir, bu şekilde helvanızı lezzetlendirebilirsiniz. Dilerseniz limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.
Kolay İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerini çiğ badem, fıstık ya da dolmalık fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.