Kolay Hünkar Begendi Tarifi
Kolay Hünkar Begendi tarifi: Kolay Hünkar Begendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Hünkar Begendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kolay Hünkar Begendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 büyük su bardağı su
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet patlıcan
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) rendelenmiş kaşar peyniri
Kolay Hünkar Begendi tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
- Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup, doğranır. Tavada yağ ve un kavrulur.
- Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir. Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir.
- İyice karıştırılır, ardından kaşar eklenir. Ocak kapatılır, kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.
- Ayrı bir tavada yağ ısıtılır, tava ısındığında etler ilave edilir.
- Etler suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir. Onlarda kavrulunca salça eklenip, karıştırılır.
- Salçadan sonra çekirdekleri alınıp, doğranmış domates eklenir. 1,5 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp, etler pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra tuzu karabiberi eklenir.
- Eğer etiniz geç pişecek ise bir düdüklü de haşlayıp yapabilirsiniz. Su yerine et suyunuzu ilave edip, pişirseniz de aynı tadı elde ederseniz.
- Servis tabağına önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay Hünkar Begendi tarifinin püf noktası nedir?
Beğendiği hazırlarken 1 çay kaşığı kadar tuz eklemeyi unutmayın.