Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Havuç Dilimi Baklava Tarifi

Kolay Havuç Dilimi Baklava

Kolay Havuç Dilimi Baklava Tarifi

Kolay Havuç Dilimi Baklava tarifi: Kolay Havuç Dilimi Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Havuç Dilimi Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Havuç Dilimi Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket baklavalık yufka (30 adet)
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
  • 1 paket tereyağı
  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak su

Kolay Havuç Dilimi Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet bir tencerede su ve şeker ile hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
  • On beş yufka alta 15 yufka üste olmak üzere toplam 30 yufka kullanın.
  • Her katın arasına erimiş tereyağı sürün.
  • 15. katta Antep fıstığı serpilir. Elle iyice bastırılır. Üzerine diğer 15 kat koyun. Dilimleyin.
  • Alt üst iyice kızarana kadar 170 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Çıkardıktan sonra şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Kolay Havuç Dilimi Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Yüksek ısı baklavanızın hamur olmasına sebep olur. 170 derece de pişirmeye dikkat edin.

Kolay Havuç Dilimi Baklava tarifi için servis önerisi

Her bir dilimi isteğe göre arasına dondurma koyarak soğuk servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025