Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Güllaç Tarifi

Kolay Güllaç

Kolay Güllaç Tarifi

Kolay Güllaç tarifi: Kolay Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 10 yaprak güllaç yaprağı
  • 20 gram ceviz

Kolay Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • 2 litre süt ve 1. 5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım ve ısıtalım.
  • Kaynamamalı çünkü kaynarsa güllaç hamur gibi olur. Süt şeker karışımımız el yakmayan bir sıcaklıkta olmalı.
  • Ardından güllaç yapraklarının parlak yüzleri üste bakacak şekilde tepsiye alıp her yaprağın üzerine süt şeker karışımımızdan 2-3 kepçe dökelim. (her yerinin ıslandığından emin olalım)
  • 5 katı dizdikten sonra dileğinize göre cevizi serpelim. Ardından kalan 5 kat güllacı da aynı şekilde dizelim.
  • Dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kolay Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Parlak yüzlerin yukarı bakması önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025