Kolay Fırın Sütlaç Tarifi
Kolay Fırın Sütlaç tarifi: Kolay Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kolay Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Kolay Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri 1,5 su bardağı su ile pişene kadar (ortalama 15 dakika) haşlıyoruz.
- Suyunu hemen hemen tamamen çekip yenebilecek kıvama gelince içine 1 litre sütünü ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra 3/4 su bardağı şeker ve vanilyayı ekleyip şekerler tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Yarım su bardağı süt ile 2 yemek kaşığı nişastayı topaklanmaması için bir kasede açıyoruz.
- Ardından kaynayan karışımdan bir kepçe alıp nişastalı karışıma koyup kesilmemesi için sıcaklıkları dengeliyoruz ve kaynayan karışımı karıştırarak nişastamızı ekliyoruz. Tekrar 10 dakika kaynatıyoruz.
- Hazır olan sütlacımızı toprak kaselere paylaştırıyoruz. Kaseleri bir fırın tepsisine alıp tepsinin içini su ile dolduruyoruz.
- 180 – 200 derece ısıtılmış fırında en üst bölmede tatlılarımızın üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
- Kızaran tatlıları önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından buzdolabında minimum 3 – 4 saat soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.