Kolay Dereotlu Poğaça Tarifi
Kolay Dereotlu Poğaça tarifi: Kolay Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kolay Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2-3 su bardağı un
- 1 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 300 gram lor peyniri
Kolay Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 2 bardak unun ortasını açıp, 1 paket kuru mayayı kenarlarına serpin.
- 2 yemek kasığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu serpip, karıştırın.
- Üzerine 2 bardak ılık sütü ve 1 bardak sıvı yağı döküp, hamur yapmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayacak ve hafif yumuşak olacak o yüzden un miktarını aldığı kadar ekleyin.
- Hamur ele yapışmayacak duruma gelince bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanmasını beklerken, lor peyniri, dereotu, maydanoz ve karabiber karıştırın.
- Mayalanmış hamurdan yuvarlak parçalar alıp, avuç içi açıp, kenarlarını ortaya gelmeyecek şekilde çizikler atın.
- İçini harçla doldurup, kestiğiniz parçaları üzerine kapatıp ay çöreği şekli verin.
- Ya da normal poğaça gibi de kapatabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.