Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Dereotlu Poğaça Tarifi

Kolay Dereotlu Poğaça

Kolay Dereotlu Poğaça Tarifi

Kolay Dereotlu Poğaça tarifi: Kolay Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 300 gram lor peyniri

Kolay Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • 2 bardak unun ortasını açıp, 1 paket kuru mayayı kenarlarına serpin.
  • 2 yemek kasığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu serpip, karıştırın.
  • Üzerine 2 bardak ılık sütü ve 1 bardak sıvı yağı döküp, hamur yapmaya başlıyoruz.
  • Ele yapışmayacak ve hafif yumuşak olacak o yüzden un miktarını aldığı kadar ekleyin.
  • Hamur ele yapışmayacak duruma gelince bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanmasını beklerken, lor peyniri, dereotu, maydanoz ve karabiber karıştırın.
  • Mayalanmış hamurdan yuvarlak parçalar alıp, avuç içi açıp, kenarlarını ortaya gelmeyecek şekilde çizikler atın.
  • İçini harçla doldurup, kestiğiniz parçaları üzerine kapatıp ay çöreği şekli verin.
  • Ya da normal poğaça gibi de kapatabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025