Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Çıtır Mantı Tarifi

Kolay Çıtır Mantı

Kolay Çıtır Mantı Tarifi

Kolay Çıtır Mantı tarifi: Kolay Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram dana kıyma
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 250 gram yoğurt

Kolay Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 su bardağı unun içerisine, yarım çay bardağı yağı ve 2 kaşık tuzu ilave edelim. Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak, çok sert olmayan bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurumuzu yoğurduktan sonra güzelce üzerini örtüp, iç harcını hazırlayana kadar dinlendirelim.
  • Kıyma ve yarım çay bardağı yağı tavaya alıp kavurmaya başlayalım.
  • Kıymaların rengi döndükten sonra rendelediğimiz soğanları da ekleyip karabiber, 2 yemek kaşığı tuz ve pul biberi ekleyelim.
  • Hamurumuzu tezgahın üzerine alıp 8 eşit parçaya bölelim. 3 tane hamuru tek tek açıp aralarını yağlayalım ve üst üste koyalım.
  • 4. bezeyi de büyük açıp örtü şeklinde hamurların üzerine ekleyelim. 2 tane yemek tabağı ölçüsünde hamur elde etmiş oluyoruz.
  • Tezgahı hafif unladıktan sonra merdane ya da oklava ile çok kalın ve ince olmayacak biçimde açalım.
  • Eşit kare parçalara keselim. Hamurların içlerini kıyma ile doldurup bohça şeklini verelim. Unlamış olduğumuz fırın tepsisine tek tek dizelim.
  • 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Fırından sıcak çıkan mantılarımızın üzerine isteğe bağlı yarım çay bardağı sıcak su gezdirip yumuşatabilirsiniz.
  • Yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı iyice çırptıktan sonra içerisine mantıları atıp beklerken, bir yandan da cezvede zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı pul biber ısıtıp mantınızın üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kolay Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru ne kadar çok dinlendirseniz o kadar lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025