Kolay Çıtır Mantı Tarifi
Kolay Çıtır Mantı tarifi: Kolay Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kolay Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dana kıyma
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 250 gram yoğurt
Kolay Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- 3 su bardağı unun içerisine, yarım çay bardağı yağı ve 2 kaşık tuzu ilave edelim. Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak, çok sert olmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra güzelce üzerini örtüp, iç harcını hazırlayana kadar dinlendirelim.
- Kıyma ve yarım çay bardağı yağı tavaya alıp kavurmaya başlayalım.
- Kıymaların rengi döndükten sonra rendelediğimiz soğanları da ekleyip karabiber, 2 yemek kaşığı tuz ve pul biberi ekleyelim.
- Hamurumuzu tezgahın üzerine alıp 8 eşit parçaya bölelim. 3 tane hamuru tek tek açıp aralarını yağlayalım ve üst üste koyalım.
- 4. bezeyi de büyük açıp örtü şeklinde hamurların üzerine ekleyelim. 2 tane yemek tabağı ölçüsünde hamur elde etmiş oluyoruz.
- Tezgahı hafif unladıktan sonra merdane ya da oklava ile çok kalın ve ince olmayacak biçimde açalım.
- Eşit kare parçalara keselim. Hamurların içlerini kıyma ile doldurup bohça şeklini verelim. Unlamış olduğumuz fırın tepsisine tek tek dizelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Fırından sıcak çıkan mantılarımızın üzerine isteğe bağlı yarım çay bardağı sıcak su gezdirip yumuşatabilirsiniz.
- Yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı iyice çırptıktan sonra içerisine mantıları atıp beklerken, bir yandan da cezvede zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı pul biber ısıtıp mantınızın üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru ne kadar çok dinlendirseniz o kadar lezzetli olacaktır.