Kolay Çilekli Cheesecake Tarifi
Kolay Çilekli Cheesecake tarifi: Kolay Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kolay Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 280 gram yulaflı bisküvi
- 125 gram tereyağı
- 50 gram ceviz içi
Kreması İçin:
- 540 gram labne
- 200 mililitre sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 155 gram toz şeker
- 45 gram un
- 20 gram nişasta
- 10 gram vanilya
Sosu İçin:
- 350 gram çilek
- 50 gram toz şeker
- 75 mililitre su
- 20 gram nişasta
Kolay Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvi ve cevizleri, un haline gelene kadar robottan geçirin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bisküvi karışımını ekleyip bir bardak yardımıyla eşit şekilde kaba yayıp kabı buzluğa alınız.
- Kreması için labne ve şekeri bir kaba alıp 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Her bir yumurtayı ekleyip çırpıp sonra bir diğerini ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyip tüm malzeme birbirine geçene denk karıştırın.
- Buzlukta olan kalıbı alıp üzerine sıvı karışımı ekleyip, kalıbın yanlarını folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.
- Pişen cheesecake'inizi fırının kapağını açık bırakarak yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Sosu için çileklerinizi bir tavaya alıp üzerine toz şeker, su ve nişastayı ekleyip koyu bir kıvam alana denk pişirin.
- Koyu kıvam alan sosu, bir el blenderı ile pürüzsüz bir hale getirin.
- Pişen ve soğuyan cheesecake'inizin üzerine, hazırladığınız sosu döküp tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Kolay Çilekli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Pişen cheesecake'i hemen fırından çıkartmayınız, üzeri çatlayacaktır. 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır.