Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Çilekli Cheesecake Tarifi

Kolay Çilekli Cheesecake

Kolay Çilekli Cheesecake Tarifi

Kolay Çilekli Cheesecake tarifi: Kolay Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 280 gram yulaflı bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 50 gram ceviz içi

Kreması İçin:

  • 540 gram labne
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 155 gram toz şeker
  • 45 gram un
  • 20 gram nişasta
  • 10 gram vanilya

Sosu İçin:

  • 350 gram çilek
  • 50 gram toz şeker
  • 75 mililitre su
  • 20 gram nişasta

Kolay Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvi ve cevizleri, un haline gelene kadar robottan geçirin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bisküvi karışımını ekleyip bir bardak yardımıyla eşit şekilde kaba yayıp kabı buzluğa alınız.
  • Kreması için labne ve şekeri bir kaba alıp 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Her bir yumurtayı ekleyip çırpıp sonra bir diğerini ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyip tüm malzeme birbirine geçene denk karıştırın.
  • Buzlukta olan kalıbı alıp üzerine sıvı karışımı ekleyip, kalıbın yanlarını folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Pişen cheesecake'inizi fırının kapağını açık bırakarak yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • Sosu için çileklerinizi bir tavaya alıp üzerine toz şeker, su ve nişastayı ekleyip koyu bir kıvam alana denk pişirin.
  • Koyu kıvam alan sosu, bir el blenderı ile pürüzsüz bir hale getirin.
  • Pişen ve soğuyan cheesecake'inizin üzerine, hazırladığınız sosu döküp tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.  Afiyet olsun.

Kolay Çilekli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Pişen cheesecake'i hemen fırından çıkartmayınız, üzeri çatlayacaktır. 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025