Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Bisküvili Pasta Tarifi

Kolay Bisküvili Pasta

Kolay Bisküvili Pasta Tarifi

Kolay Bisküvili Pasta tarifi: Kolay Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bisküvi Tabanı İçin:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çikolata kreması
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üstü İçin:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 1 paket sütlü çikolata (rendelenmiş)

Kolay Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • 2 paket petibör bisküvimizi elimizle parçalayarak bir kaba alıyoruz. 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz ve bisküvilerimizin üzerine döküp 1 yumurta ekliyoruz.
  • 2 yemek kaşığı çikolata kreması, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 su bardağı sütümüzü de ekleyerek bisküvilerle diğer malzemeleri güzelce harmanlıyoruz.
  • Harmanladığımız karışımı, pasta kalıbımızın tabanına yayarak buzdolabına kaldırıyoruz.
  • 1 litre süt, 8 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 su bardağı Hindistan cevizini ocağa alıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  • Muhallebimiz göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyamızı ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  • Pişen muhallebimizi buzdolabına kaldırdığımız pasta kalıbımızın içine döküyoruz ve muhallebimizin soğuması için pasta kalıbımızı ortam sıcaklığında bekletiyoruz.
  • Muhallebimiz tam soğuduktan sonra çikolata sosumuzu hazırlayıp pastamızın üstüne döküyoruz. Son olarak sütlü çikolatamızı rendeleyerek pastamızı en az 3 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kolay Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Bisküvilerimizi harmanlarken kullandığımız yumurta eritilmiş tereyağı ile yoğrulduğu için malzemelerin dağılmasını engeller, bütünleşmesini sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025