Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Baton Kek Tarifi

Kolay Baton Kek

Kolay Baton Kek Tarifi

Kolay Baton Kek tarifi: Kolay Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Baton Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 150 gram benmari usulü eritilmiş çikolata

Kolay Baton Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
  • Ardından sıvı malzemeleri ekleyerek biraz daha çırpın.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edin. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
  • Harcın bir kısmını yağlanmış baton kek kalıbının içerisine aktarın.
  • Geriye kalan kısmını kakao ekleyin, güzelce karıştırın. Ardından kalıba aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar yavaş yavaş pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin. Dilimleyerek servis edin.

Kolay Baton Kek tarifinin püf noktası nedir?

Baton kek kalıplarında pişme süresi yuvarlak kek kalıplarına göre daha uzundur. Bu sebeple dış katmanı daha kalın ve çıtır bir kek elde edersiniz ve ayrıca uzun süre pişerek nem kaybettiği için uzun süre bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025