Kolay Baklava Tarifi
Kolay Baklava tarifi: Kolay Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kolay Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet milföy hamuru
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 su bardağı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Kolay Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbet için su, şeker ve dilim limonu derin bir tencereye kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığında 10 dakika kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz, içindeki limonu çıkartıyoruz.
- Küçük boy bir tepsiyi yağlıyoruz ve içine göre 3 milföy hamurunu tezgaha nişasta serpiştirerek açıyoruz. Açılan ilk milföyü tepsiye seriyoruz ve üzerine bolca çam fıstığını serpiştiriyoruz.
- Kalan iki milföyü üzerine tek tek seriyoruz. Baklavayı istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Ben havuç dilimi kestim.
- Bir tencerede tereyağını eritin. Üzerinde köpük varsa alın, yağın dibindekini süzün ve baklavaya dökün.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece fırına 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Altı da az kızarmış olmalı.
Kolay Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını erittikten sonra köpüğü oluşabilir onu alın ve yağın dibine çökmesini bekleyin ve süzün. Yoksa baklavanızın üzerinde kararmalar oluşabilir. Milföy hamurunuzu buzdolabından 30 dakika önceden çıkartın, ne donmuş ne de tam erimiş olmasın ve muhakkak nişasta ile açın.
Kolay Baklava tarifi için servis önerisi
Üzerine çam fıstığı ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. Yaz mevsiminde ise yanına bir top dondurma veya kaymak çok yakışır.