Kolay Ayva Reçeli Tarifi
Kolay Ayva Reçeli tarifi: Kolay Ayva Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Ayva Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Kolay Ayva Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet  ayva
 - 3,5 - 4 su bardağı  toz şeker
 - 1 adet  çubuk tarçın
 - 5-6 adet  karanfil
 - 1 su bardağı  su
 - 1 yemek kaşığı  limon suyu
 
Kolay Ayva Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Ayvalarınızın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. İç kısımlarındaki çekirdekleri ayırın. Doğradığınız ayvaları kararmamaları için limonlu suyun içerisinde bekletin.
 - Ardından ayvalarınızı düdüklü tencerenize aktarın. Üzerine şeker, bolca ayva çekirdeği, çubuk tarçın, su ve karanfilleri ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.
 - Tencerenizi ocağa alın ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ardından düdüklü tencerenizin kapağını açıp güzelce karıştırın.
 - Limon suyunu ekleyin. Kapağı açık bir biçimde 10 dakika daha pişirerek kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. Kıvamı yoğunlaşınca altını kapatın.
 - Reçelinizin içerisinden çubuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini çıkarın. Henüz sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduğunda dolaba kaldırabilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
 
Kolay Ayva Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Ayvalarını ne kadar minik doğrarsanız o kadar kolay pişiceklerdir. Şeker miktarını damak zevkinize bağlı olarak azaltabilirsiniz. Ancak her 1 ayva için 1 su bardağına yakın şeker ilavesi en ideali.