Kolay Ay Çöreği Tarifi
Kolay Ay Çöreği tarifi: Kolay Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Ay Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kolay Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 300 gram kakaolu kek (ufalanmış)
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Kolay Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Ufalanmış kakaolu keki geniş bir kaseye alın. Fındık, kuru üzüm ve sütü üzerine ekleyerek güzelce karıştırın.
- Kakaoyu da ekleyin ve tekrar karıştırıp kenara alın.
- Yumurta, yumurta beyazı, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ayrı bir kasede birleştirin ve çırpıcıyla tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Sıvı karışımın bulunduğu kaseye un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
- Hamurdan avuç büyüklüğünde parça alarak bir merdane yardımıyla bir karış genişliğinde olacak şekilde açın.
- Kakaolu kek ile hazırladığınız iç harcından 2 tatlı kaşığı kadar alarak hamurun içine yerleştirin.
- Hamuru rulo şeklinde hafifçe sarıp kapatın ve fazla gelen hamuru bir bıçak yardımıyla kesip ayırın.
- Rulo halindeki ay çöreğini tezgahta hafifçe yuvarlayın ve ardından yarım ay şeklini verin.
- Hamurunuz bitene dek ay çörekleri için aşamaları tekrar edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ay çöreklerini yerleştirin. Bir fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derece ısınmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Kolay ay çörekleriniz hazır, afiyet olsun!