Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma tarifi: Kolay Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (milföy hamurlarının içine sürmek için)
  • 1 kase kaşar (açmanın içine koymak için) (zeytin, çikolata...)
  • 1 tutam susam

Kolay Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Dondurucudan çıkardığımız milföy hamurlarımızı 5 dakika kadar tezgahın üzerinde bekletiyoruz.
  • İkili haldeki milföylerin üzerinde merdaneyle bir tur geçiyoruz. Hamur incelmeyecek, biraz esneyecek sadece.
  • Milföy hamurlarımızın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağımızdan ince bir tabaka sürüyoruz.
  • Kullanacağımız malzemeyi dikdörtgen milföyümüzün ortasına bir sıra koyuyoruz.
  • Kol böreği yapar gibi rulo haline getirip, biraz da çevirerek uçlarını birleştirip halka yapıyoruz.
  • Üzerlerine de biraz tereyağı ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakikada açmalar hazır. Afiyet olsun.

Kolay Açma tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı eklemek, daha lezzetli ve tel tel olması için. Klasik açma tarifinde de hamurların arası yağlanır, bu da benzer işlem. Hamuru yuvarladıktan sonra sulandırılmış pekmeze azıcık bandırıp sonra susam serpilebilir. Simit yaparken uygulanan bu yöntem de denenebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025