Kol Böreği Tarifi
Kol Böreği tarifi: Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kol Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 çorba kaşığı yoğurt suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 6 adet patates
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sosu hazırlamak için bir kabın içerisine bir yumurta ve yoğurdu alıp güzelce çırpma teliyle karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Fırça yardımıyla yarım olan yufkaya yedirdelim ve ardından yufkanın kesilen düz kısmına patatesi yufkanın başında ve sonunda 2 parmak boşluk kalacak şekilde patatesi oraya koyalım.
- Yufkayı 2 parmaklık boşluktan kıvırıp rulo şeklinde saralım ve gül şekli verip tepsinin ortasına koyalım.
- Diğer adımlarda aynı şekilde ama tespsideki yufkanın bitiş kısmından başlayıp kolayalım.
- 180 derce fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Kol Böreği tarifinin püf noktası nedir?
İsteyen börek pişmeye gitmeden önce susam koyabilir.
Kol Böreği tarifi için servis önerisi
Yanında yeşilliklerle yenebilir .