Kol Böreği Tarifi
Kol Böreği tarifi: Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kol Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 çorba kaşığı  yoğurt suyu
 - 1 adet  yumurta
 - 1 çay bardağı (1 parmak eksik)  sıvı yağ
 - 6 adet  patates
 - 5 adet  yufka
 - 1 çay bardağı (1 parmak eksik)  su
 - 1 tatlı kaşığı  kimyon
 - 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber
 - 1 silme tatlı kaşığı  karabiber
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 silme yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 demet  maydanoz
 
Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sosu hazırlamak için bir kabın içerisine bir yumurta ve yoğurdu alıp güzelce çırpma teliyle karıştıralım.
 - Daha sonra sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştıralım.
 - Fırça yardımıyla yarım olan yufkaya yedirdelim ve ardından yufkanın kesilen düz kısmına patatesi yufkanın başında ve sonunda 2 parmak boşluk kalacak şekilde patatesi oraya koyalım.
 - Yufkayı 2 parmaklık boşluktan kıvırıp rulo şeklinde saralım ve gül şekli verip tepsinin ortasına koyalım.
 - Diğer adımlarda aynı şekilde ama tespsideki yufkanın bitiş kısmından başlayıp kolayalım.
 - 180 derce fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
Kol Böreği tarifinin püf noktası nedir?
İsteyen börek pişmeye gitmeden önce susam koyabilir.
Kol Böreği tarifi için servis önerisi
Yanında yeşilliklerle yenebilir .