Kokoş Kiraz Tarifi
Kokoş Kiraz tarifi: Kokoş Kiraz için gerekli malzemeler nelerdir? Kokoş Kiraz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kokoş Kiraz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram petibör bisküvi
- 1/2 çay bardağı vişne suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 kase çiğ fındık (içi için)
Kokoş Kiraz tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri rondodan çekerek veya buzdolabı poşetine parçalayarak koyuyoruz, mutfak tokmağı ile döverek un haline getiriyoruz.
- Derin bir kaba vişne suyunu ve kırmızı gıda boyasını döküp pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Kabımıza sütü ekleyip, karıştırıp tatlı bir kırmızı renk elde ediyoruz.
- Pudra şekeri ve balı da kaba ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Kaba en son un haline getirdiğimiz bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Daha sonra ele yapışmayan yumuşak kıvamlı kırmızı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Kırmızı hamurumuzdan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp üzerlerine bastırıyoruz.
- Daha sonra hamurların içlerine birer adet çiğ fındık koyup yuvarlıyoruz. Kırmızı yuvarlaklarımızı servis kabımıza diziyoruz. Son olarak her yuvarlağın üzerine 1 adet kiraz sapı koyuyoruz.
- Kiraz kurabiyelerimizi buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.