Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kokoş Kiraz Tarifi

Kokoş Kiraz

Kokoş Kiraz Tarifi

Kokoş Kiraz tarifi: Kokoş Kiraz için gerekli malzemeler nelerdir? Kokoş Kiraz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kokoş Kiraz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram petibör bisküvi
  • 1/2 çay bardağı vişne suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 kase çiğ fındık (içi için)

Kokoş Kiraz tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvileri rondodan çekerek veya buzdolabı poşetine parçalayarak koyuyoruz, mutfak tokmağı ile döverek un haline getiriyoruz.
  • Derin bir kaba vişne suyunu ve kırmızı gıda boyasını döküp pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Kabımıza sütü ekleyip, karıştırıp tatlı bir kırmızı renk elde ediyoruz.
  • Pudra şekeri ve balı da kaba ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Kaba en son un haline getirdiğimiz bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ele yapışmayan yumuşak kıvamlı kırmızı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Kırmızı hamurumuzdan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp üzerlerine bastırıyoruz.
  • Daha sonra hamurların içlerine birer adet çiğ fındık koyup yuvarlıyoruz. Kırmızı yuvarlaklarımızı servis kabımıza diziyoruz. Son olarak her yuvarlağın üzerine 1 adet kiraz sapı koyuyoruz.
  • Kiraz kurabiyelerimizi buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025