Kök Sebzeli Kısa Kaburga Tarifi
Kök Sebzeli Kısa Kaburga tarifi: Kök Sebzeli Kısa Kaburga için gerekli malzemeler nelerdir? Kök Sebzeli Kısa Kaburga nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kök Sebzeli Kısa Kaburga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kısa dana kaburga eti
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 diş sarımsak
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 3 adet havuç
- 4 adet mini patates
- 1 adet kereviz
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Pişirmek için:
Kök Sebzeli Kısa Kaburga tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın. Etlerin fazla yağlarını temizleyip tuz ve karabiberle ovun.
- Ardından Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine yağı ekleyin. Soğanları minik küpler halinde doğrayın ve etlerle birlikte Vestel Ziyafet’e ekleyin. Etlerin her yeri renk alana kadar pişirin.
- Renk alan etlere sarımsakları, defne yaprağını, toz biberi ve suyu ekleyip kapağını kapatın. 6 numaralı Yavaş Pişirme modunda 3,5 saat, etler yumuşayana kadar pişirin.
- Etleriniz pişerken sebzeleri iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın. Etleri tencereden çıkartın ve doğranmış sebzeleri tencereye alıp tabana yerleştirin.
- Etleri, sebzelerin üzerine alıp kapağı kapatın ve 30 dakika daha Yavaş Pişirme modunda pişirin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın.
- Sebzeler ve et istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra, suyundan ayırıp servis tabağına alın. Nişastayı soğuk suyla inceltip, tencerede kalan et suyuna ekleyip karıştırın.
- Son olarak et suyu koyulaşınca, et ve sebzelerin üzerine sürerek servis edin. Ziyafet olsun!
Kök Sebzeli Kısa Kaburga tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.