Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi: Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Geniş tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağında sırasıyla soğanın yarısı, 3 yeşil biber, kırmızı biber, bulgur, kimyon, nane, karabiber ve tuz eklenip sotelenir.
- Domates eklenip suyunu bırakana kadar sotelenir. Son olarak su eklenip bulgur yumuşayana kadar pişirilir.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1/4 soğan, 2 yeşil biber, küp küp kesilmiş patlıcan, tuz, şeker, karabiber ve kırmızı toz biber sotelenir.
- 1/4 soğanın rendesi, sarımsak rendesi, tuz, karabiber, kekik, toz kırmızı biber ve kıyma yoğrulur. Eller ıslatılarak küçük yuvarlak köfteler hazırlanır. 1 yemek kaşığı zeytinyağında pişirilir.
- Sos için tavada kalan yağda domates salçası ve biber salçası kavrulup kuru nane eklenir.
- Bulgur pilavı üzerine patlıcanlar ve köfteler eklenip salçalı sos dökülerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Köfteli Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.