Köfteli Patlıcan Yemeği Tarifi
Köfteli Patlıcan Yemeği tarifi: Köfteli Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Köfteli Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi İçin:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
Sebzeler İçin:
- 2 adet bostan patlıcanı (ince dilimlenmiş)
- 1 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1/2 çay bardağı salçalı sos
- 2-3 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Köfteli Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Köftesi için gerekli malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve güzelce yoğurun.
- Yağı bir tavada ısıtın ve ince dilimlenmiş bostan patlıcanları, önlü arkalı kızartın.
- Yağını güzelce süzdürdükten sonra bir kenara alın.
- Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak yassı bir köfte şekli verin.
- Kızarmış bir dilim patlıcanın ortasına yerleştirin ve sarın. Büyün patlıcanları bu şekilde hazırlayın.
- Bir borcama dizin. Dilimlenmiş domates ve biberleri aralarına yerleştirin.
- Üzerine salçalı sosu gezdirerek, 195 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Köfteli Patlıcan Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları dilimledikten sonra tuzlu su içerisine alırsanız, kararmasını engellemiş olursunuz.
Köfteli Patlıcan Yemeği tarifi için servis önerisi
Yanında pilav ve ayranla servis edebilirsiniz.