Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi
Köfteli Patlıcan Sarma tarifi: Köfteli Patlıcan Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Patlıcan Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Patlıcan Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 300 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Domates sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Patlıcanları pişirmek için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli Patlıcan Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların sap kısımlarını çıkarın. İri bir soyacak yardımıyla ya da bıçakla keserek ince patlıcan dilimleri elde edin.
- Patlıcanlarınızı tuzlu bir suyun içerisine aktarın. Siyah suyu çıkana kadar bekletin.
- O sırada köfte için gerekli tüm malzemeleri bir kaba aktarıp güzelce yoğurun. Minik misket köfteler elde edin.
- Tavanıza zeytinyağını aktarıp ısıtın. Ardından patlıcanlarınızı sudan çıkarıp kağıt havlu ile kurulayın. Tavada arkalı önlü çok hafif pişirin.
- Pişirdiğiniz patlıcanların bir tabağa alın. Her birinin içerisine misket köftelerden koyup sarın, kürdanla tutturun ve fırın kabınızın ya da borcamınızın içerisine dizin. Bu işlemi tüm patlıcan ve köfteler bitene kadar tekrar edin.
- Domates sos için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Patlıcanların üzerine gezdirin.
- Pişirme kabınızın üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
- Ardından fırından alıp kürdanlarını çıkararak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!