Köfteli Patlıcan Kebap Tarifi
Köfteli Patlıcan Kebap tarifi: Köfteli Patlıcan Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Patlıcan Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Patlıcan Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet iri patlıcan
- 4 adet iri domates
- 250 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek kırıntısı)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üstü için:
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlamak için:
Köfteli Patlıcan Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Alacalı soyup, halka halka dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bir süre beklettikten sonra süzün, durulayın ve güzelce kurulayın.
Köfteli Patlıcan Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanların acısını almak için pişirmeye başlamadan önce, doğrayıp, tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletmeniz, yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır.