Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi

Köfteli Karnabahar Yemeği

Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi

Köfteli Karnabahar Yemeği tarifi: Köfteli Karnabahar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Karnabahar Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köfteli Karnabahar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 400 gram karnabahar
  • 2 su bardağı su

Köfteli Karnabahar Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, 1 yemek kaşığı su ve ekmek kırıntısını ekleyip güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve köftelerinizi hazırlayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayın. Sıvı yağ ve tereyağını koyduğunuz tencereyi ısıtarak önce soğanları ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ardından havuç ve patatesi de ekleyip karıştırın.
  • Domates salçasını, pul biberi, 1 çay kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiberi ekleyip tencerede sebzeleri sotelemeye devam edin. Dilimlere ayırdığınız karnabahar parçalarını da tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine 2 bardak suyu ilave ederek 20 dakika orta ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  • Tencere kaynamakta olan yemeğe hazırlamış olduğunuz köfteleri  ekleyin. Bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025