Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi
Köfteli Karnabahar Yemeği tarifi: Köfteli Karnabahar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Karnabahar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Karnabahar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 400 gram karnabahar
- 2 su bardağı su
Köfteli Karnabahar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, 1 yemek kaşığı su ve ekmek kırıntısını ekleyip güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve köftelerinizi hazırlayın.
- Soğanları yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayın. Sıvı yağ ve tereyağını koyduğunuz tencereyi ısıtarak önce soğanları ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ardından havuç ve patatesi de ekleyip karıştırın.
- Domates salçasını, pul biberi, 1 çay kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiberi ekleyip tencerede sebzeleri sotelemeye devam edin. Dilimlere ayırdığınız karnabahar parçalarını da tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine 2 bardak suyu ilave ederek 20 dakika orta ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.
- Tencere kaynamakta olan yemeğe hazırlamış olduğunuz köfteleri ekleyin. Bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!