Köfteli Kapama Tarifi
Köfteli Kapama tarifi: Köfteli Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi İçin:
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 400 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Pilavı İçin:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş)
- 1 çay bardağı bezelye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Domates Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Köfteli Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, kapya biber ve sarımsağı mutfak robotundan geçirin.
- Bir kasede rondodan geçirdiğiniz karışımı, kıymayı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave edip güzelce yoğurun.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Hazırladığınız köfteleri tavada kızartın.
- ilavı hazırlamak için; sıvı yağ ve tereyağını eritin. Yıkanmış, suyu süzülmüş pirinçleri üzerine ilave edip rengi saydamlaşana dek kavurun.
- Bezelyeyi üzerine ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip 10 dakika harlı ateşte, 5 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Hazırladığınız köfte ve pilavı, köfteler altta pilav üstte olacak şekilde güveç veya derin bir kabın içerisine aktarın.
- Geniş bir sunum tabağına kabı ters çevirin. Bir tavada sıvı yağ, domates püresi, sarımsak, toz şeker, tuz ve suyu karıştırıp güzelce pişirin. Domates sosunu kapamanın üzerine gezdirin.
- Maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!