Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi

Köfteli Hünkar Beğendi

Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi

Köfteli Hünkar Beğendi tarifi: Köfteli Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köfteli Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfteler için:

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu

Patlıcanlı kısmı için:

  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Köfteli Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları yıkayıp kurulayın. Çatal veya bıçak yardımı ile patlıcanlara delikler yapın. Kızgın fırında yumuşayana kadar közleyin.
  • Közlenmiş patlıcanlar biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve incecik kıyın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu birkaç dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • Sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Koyu bir kıvam alıp göz göz olunca kaşar peyniri ve patlıcanları ilave edin.
  • Tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyip karıştırın, birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Köfteler için kıymayı yoğurma kabına alın.
  • Rendelenmiş soğan, yumurta, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, pul biber ve galeta unu ilave edip yoğurun. Sevdiğiniz farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
  • Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Arzu ederseniz tavada da kızartabilirsiniz.
  • Sos için tavaya tereyağ ve salçayı alıp kavurun. Ardından su ekleyip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ekleyip birkaç dakika kaynatın ve ocaktan alın.
  • Servis tabağına ilk olarak patlıcanlı beğendiği alın.
  • Üzerine misket köfteleri koyun ve sostan gezdirin.
  • Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025