Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi
Köfteli Hünkar Beğendi tarifi: Köfteli Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfteler için:
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
Patlıcanlı kısmı için:
- 3 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay kaşığı tuz
Köfteli Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak patlıcanları yıkayıp kurulayın. Çatal veya bıçak yardımı ile patlıcanlara delikler yapın. Kızgın fırında yumuşayana kadar közleyin.
- Közlenmiş patlıcanlar biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve incecik kıyın.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu birkaç dakika sürekli karıştırarak kavurun.
- Sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Koyu bir kıvam alıp göz göz olunca kaşar peyniri ve patlıcanları ilave edin.
- Tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyip karıştırın, birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Köfteler için kıymayı yoğurma kabına alın.
- Rendelenmiş soğan, yumurta, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, pul biber ve galeta unu ilave edip yoğurun. Sevdiğiniz farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Arzu ederseniz tavada da kızartabilirsiniz.
- Sos için tavaya tereyağ ve salçayı alıp kavurun. Ardından su ekleyip karıştırın.
- Tuz, karabiber ekleyip birkaç dakika kaynatın ve ocaktan alın.
- Servis tabağına ilk olarak patlıcanlı beğendiği alın.
- Üzerine misket köfteleri koyun ve sostan gezdirin.
- Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun.