Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi
Köfteli Bezelye Yemeği tarifi: Köfteli Bezelye Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Bezelye Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfteli Bezelye Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet kabak (isteğe bağlı)
- 2 adet orta boy patates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/3 adet limonun suyu
Köftesi için:
- 400 gram orta yağlı dana kıyması
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köfteli Bezelye Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle köftenin tüm malzemelerini bir kabın içerisine alıp güzelce yoğurun.
- Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bir tabağa dizin. Üzerini streç filmle örterek buzdolabında 10-15 dakika kadar vaktiniz varsa birkaç saat dinlendirin.
- Patateslerin ve havucun kabuklarını soyun.
- Kabak da dahil tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayın.
- Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını, havuç ve patatesleri alıp güzelce soteleyin.
- Ardından üzerine kabakları ve salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin. Suyunu ilave edin.
- Suyu biraz kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Patatesler ve havuçlar hafif yumuşayıp köfteler de pişmeye başladığında bezelyeyi, tuz ve limon suyunu ilave edin. Bir süre daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Köfteli Bezelye Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Sert sebzelerin (patates ve havuçların) önden güzelce sotelenmesine özen gösterin.
Köfteli Bezelye Yemeği tarifi için servis önerisi
Yanına pilav ve salatayla servis edebilir, şahane bir öğüne dönüştürebilirsiniz.