Köfte Çanağında Yumurta Tarifi
Köfte Çanağında Yumurta tarifi: Köfte Çanağında Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Köfte Çanağında Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köfte Çanağında Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 550 gram kıyma
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğanın suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
İçi için:
- 6-7 adet küçük boy yumurta
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Köfte Çanağında Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Tüm köfte malzemeleri bir kabın içerisine aktarın ve güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfteyi streç filmle sarın ve buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirin.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın ve orta kısımları çukur olacak şekilde ellerinizle çanak şeklini verin.
- Borcamı güzelce yağlayın, içine 3/4 çay bardağı kadar su ilave edin ve köfte çanaklarını içine aktarın. 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp orta kısımlarına 1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri koyun. İçlerine yumurtaları kırıp tekrar fırınlayın. Dilerseniz yumurtanın üzerine tuz, karabiber serpin.
- 180 derecelik fırında yumurtanın kıvamını nasıl sevdiğinize bağlı olarak 5-10 dakika arası pişirin.
- Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Köfte Çanağında Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Köfte çanaklarını dondurup kızartarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz küçük boy yumurta yerine eğer bulabiliyorsanız bıldırcın yumurtası kullanarak da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.