Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kliçe Tarifi

Kliçe

Kliçe Tarifi

Kliçe tarifi: Kliçe için gerekli malzemeler nelerdir? Kliçe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kliçe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 tatlı kaşığı anason
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kliçe tarifi nasıl yapılır?

  • Anason ve rezeneyi havanda toz haline getirin. Diğer baharatları da ekleyip karışımı havanda tamamlayın.
  • Süt, şeker, tereyağı ve mayayı karıştırın. Azar azar un ve baharat karışımını ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru ağzı kapalı bir şekilde ve ılık bir yerde 40 dakika mayalayın.
  • Mayalanan hamuru dilediğiniz gibi şekillendirip fırın tepsisine alın ve yumurta sarısını üstlerine sürün.
  • 185 derecelik sıcak fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025