Klasik Sütlaç Tarifi
Klasik Sütlaç tarifi: Klasik Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Klasik Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
Klasik Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp, süzelim.
- Bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyelim. Ocağa alalım. Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Su iyice çekilip pilav kıvamına gelen pirinçlerin üzerine sütü ekleyelim ve harlı ateşte pişirelim.
- Kaynayan sütün altını kısın ve pirinçleri kontrol edin. Sert değilse olmuştur, sert ise altı kısık bir şekilde karıştırarak kaynatmaya devam.
- Pirinçler istenen kıvama geldiğinde şekeri ekleyelim ve karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Kıvam alan sütlacın altını kapamadan önce bir tutam tuz atalım. Karıştırıp altını kapayalım.
- Fırınlamak isterseniz; ısıya dayanıklı kaplara koyduğunuz sütlaçlarınızı 25-30 dakika kadar üstünün kabuk tutması için bekletin ve ardından içi su dolu bir tepsiye koyarak sadece üst pişirme moduna alalım. Fansız 250 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.