Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç

Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç tarifi: Klasik Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz

Klasik Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp, süzelim.
  • Bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyelim. Ocağa alalım. Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Su iyice çekilip pilav kıvamına gelen pirinçlerin üzerine sütü ekleyelim ve harlı ateşte pişirelim.
  • Kaynayan sütün altını kısın ve pirinçleri kontrol edin. Sert değilse olmuştur, sert ise altı kısık bir şekilde karıştırarak kaynatmaya devam.
  • Pirinçler istenen kıvama geldiğinde şekeri ekleyelim ve karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Kıvam alan sütlacın altını kapamadan önce bir tutam tuz atalım. Karıştırıp altını kapayalım.
  • Fırınlamak isterseniz; ısıya dayanıklı kaplara koyduğunuz sütlaçlarınızı 25-30 dakika kadar üstünün kabuk tutması için bekletin ve ardından içi su dolu bir tepsiye koyarak sadece üst pişirme moduna alalım. Fansız 250 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025