Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik San Sebastian Cheesecake Tarifi

Klasik San Sebastian Cheesecake

Klasik San Sebastian Cheesecake Tarifi

Klasik San Sebastian Cheesecake tarifi: Klasik San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1000 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 1 su bardağı toz şeker (+1 yemek kaşığı)
  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 kutu krema
  • 1 paket vanilin (veya saf vanilya)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

Klasik San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Çırpma kabına taze krem peyniri koyun. Üzerine toz şeker, çok az tuz ekleyip 5 dakika çırpın.Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Vanilya ve unu da ekleyip karıştırmaya devam edin. 26 cm kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıdı serin ve karışımı dökün.
  • Fırını fanlı olacak şekilde 200 dereceye ayarlayın. (turbo) Yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırını açıp, kalıbı hafifçe sallayın. İçindeki malzemeler çok hızlı sallanıyorsa biraz daha pişirin.
  • San Sebastian'ı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin. İşte o mükemmel köpük kıvamlı cheesecake hazır. Afiyet olsun.

Klasik San Sebastian Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Pişirirken üzerini çok yanık istemiyorsanız fırın ısısını son 10 dakika 180 dereceye düşürerek pişirebilirsiniz. İçinin daha sıvı kalmasını isterseniz 18 dakika kadar pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025