Klasik Karnıyarık Tarifi
Klasik Karnıyarık tarifi: Klasik Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 yemeklik
Klasik Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarık için:
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Klasik Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Evvela patlıcanlarımızı yıkayıp baş kısmını kesip ,ara ara kabuklarını soyalım. Ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını aldıralım.
- İç harcı için tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
- Daha sonra kıymayı da ekleyip birkaç tur kavurduktan sonra domates rendesi, salça, biber ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Eğer domatesin suyu az ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
- Soğuyan patlıcanlarımızı tepsiye alıp orta kısmını açalım ve iç harcımızdan bir miktar koyalım. (ben birkaç tanede dolmalık biberde yaptım, istiyorsanız yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı suyu karıştırıp, tepsiye dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.