Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik Karnıyarık Tarifi

Klasik Karnıyarık

Klasik Karnıyarık Tarifi

Klasik Karnıyarık tarifi: Klasik Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnıyarık için:

  • 6 adet patlıcan

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Klasik Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Evvela patlıcanlarımızı yıkayıp baş kısmını kesip ,ara ara kabuklarını soyalım. Ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını aldıralım.
  • İç harcı için tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı da ekleyip birkaç tur kavurduktan sonra domates rendesi, salça, biber ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Eğer domatesin suyu az ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Soğuyan patlıcanlarımızı tepsiye alıp orta kısmını açalım ve iç harcımızdan bir miktar koyalım. (ben birkaç tanede dolmalık biberde yaptım, istiyorsanız yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı suyu karıştırıp, tepsiye dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025