Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik İrmik Helvası Tarifi

Klasik İrmik Helvası

Klasik İrmik Helvası Tarifi

Klasik İrmik Helvası tarifi: Klasik İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin

Klasik İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye irmiğin alın. Ocakta orta ateşte rengi esmerleşene kadar 10-15 dakika karıştırarak kavurun.
  • Ardından üzerine toz şekeri ilave edip 5 dakika daha şekerle irmik bütünleşene kadar karıştırarak kavurun.
  • Daha sonra suyu ve sütü ekleyin. Bu aşamada kabarma olabilir dikkatli olun.
  • İrmik sıvıları çekip koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşıp kıvam alınca içine tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Helvanın sıcağına tereyağı eriyor zaten. Siz teryağının iyice eriyip helvaya karıştığından emin olun.
  • Son olarak da tahini ekleyip iyice karıştırın ve helvayı bir 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından istediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025