Klasik İrmik Helvası Tarifi
Klasik İrmik Helvası tarifi: Klasik İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Klasik İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 1 su bardağı su
- 1/3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tahin
Klasik İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye irmiğin alın. Ocakta orta ateşte rengi esmerleşene kadar 10-15 dakika karıştırarak kavurun.
- Ardından üzerine toz şekeri ilave edip 5 dakika daha şekerle irmik bütünleşene kadar karıştırarak kavurun.
- Daha sonra suyu ve sütü ekleyin. Bu aşamada kabarma olabilir dikkatli olun.
- İrmik sıvıları çekip koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşıp kıvam alınca içine tereyağını ekleyip karıştırın.
- Helvanın sıcağına tereyağı eriyor zaten. Siz teryağının iyice eriyip helvaya karıştığından emin olun.
- Son olarak da tahini ekleyip iyice karıştırın ve helvayı bir 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından istediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.