Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik Hardal Sos Tarifi

Klasik Hardal Sos

Klasik Hardal Sos Tarifi

Klasik Hardal Sos tarifi: Klasik Hardal Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Hardal Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik Hardal Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 75 gram hardal tozu
  • 25 gram tane hardal
  • 200 mililitre su
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Klasik Hardal Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Hardal tozu ve hardal tohumunu suyla karıştırıyorz. (1 gr hardal için 2 ml su)
  • Bu karışımı 24 saat buzdolabında bekletiyoruz. (24 saatin sonunda sıvı karışımın daha tok bir yapısı olacaktır.)
  • Buzdolabından çıkardığım karışıma tuzunu ekliyoruz.
  • Elma sirkesini yedirerek eklemek için el blendariyla ya da rondoyla hardalları bir yandan çekerken bir yandan da sirkeyi ekliyoruz. (bu aletlerden elinizde yoksa taneli hardal sosunuz olacaktır, o da gayet güzel olacaktır) Afiyet olsun.

Klasik Hardal Sos tarifinin püf noktası nedir?

Bu karışımı hazırlarken metal kap ve metal kaşık kullanmayınız. Hardalın keskinliğini azaltmak için asit gereklidir. Bunu da sirke ya da limonla sağlariz. Kullanmadan önce sosunuz bir gece buzdolabında beklerse keskinliği biraz daha hafifleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025