Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Klasik Foccacia Tarifi

Klasik Foccacia

Klasik Foccacia Tarifi

Klasik Foccacia tarifi: Klasik Foccacia için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Foccacia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Klasik Foccacia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 mililitre ılık su

Üzeri için:

  • 5-6 adet cherry domates
  • 2 sap taze kekik
  • 2 sap taze biberiye
  • 2 tutam kaya tuzu

Klasik Foccacia tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp en az 10 dakika yoğurun.
  • Hamuru 1,5 saat sıcak bir yerde mayalandırın.
  • Hamuru unlu tezgaha alın ve birkaç kat katlayıp dikdörtgen şekil verin.
  • Tüm parmaklarınızla bastırarak hem derin çukurlar açın hem de yaklaşık 1,5 cm kalınlığında bir hamura ulaşana kadar genişletin.
  • Üzerini bol zeytinyağı ile kaplayın ve diğer malzemelerle süsleyin. Yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış alt ve fan açık fırında 200 derecede üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Afiyet olsun.

Klasik Foccacia tarifinin püf noktası nedir?

Önceden ısıtılmış alt ve fan açık fırında 200 derecede üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Servis etmeden önce mutlaka soğumasını bekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025