Klasik Foccacia Tarifi
Klasik Foccacia tarifi: Klasik Foccacia için gerekli malzemeler nelerdir? Klasik Foccacia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Klasik Foccacia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 500 gram un
- 1/2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 mililitre ılık su
Üzeri için:
- 5-6 adet cherry domates
- 2 sap taze kekik
- 2 sap taze biberiye
- 2 tutam kaya tuzu
Klasik Foccacia tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp en az 10 dakika yoğurun.
- Hamuru 1,5 saat sıcak bir yerde mayalandırın.
- Hamuru unlu tezgaha alın ve birkaç kat katlayıp dikdörtgen şekil verin.
- Tüm parmaklarınızla bastırarak hem derin çukurlar açın hem de yaklaşık 1,5 cm kalınlığında bir hamura ulaşana kadar genişletin.
- Üzerini bol zeytinyağı ile kaplayın ve diğer malzemelerle süsleyin. Yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış alt ve fan açık fırında 200 derecede üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Afiyet olsun.
Klasik Foccacia tarifinin püf noktası nedir?
Önceden ısıtılmış alt ve fan açık fırında 200 derecede üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Servis etmeden önce mutlaka soğumasını bekleyin.