Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay Tarifi
Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay tarifi: Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay için gerekli malzemeler nelerdir? Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 litre su
- 1 su bardağı kurutulmuş kuşburnu meyvesi
- 1 su bardağı kurutulmuş kızılcık
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 su bardağı kırık buz
Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay tarifi nasıl yapılır?
- Suyu derin bir tencerede kaynatın. Bol suda duruladığınız kuşburnu meyvelerini kaynayan suya ekleyin, ocağın altını kapatın.
- Kuşburnu çayını 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın.
- Ilınan meyve çayına tadını verecek balı ekleyin ve karıştırın. Limon suyu ve çubuk tarçını katıp, karıştırın.
- Son olarak; çayın içerisinde gözükecek ve ağza geldiğinde tat verecek olan vitamin deposu kurutulmuş kızılcıkları ekleyin.
- Kırık buzları kattığınız klima etkili bu doğal içeceği, bir sürahide daha da soğuttuktan sonra ikram ederek, sevdiklerinizle paylaşın.
Kızılcıklı, Kuşburnu Aromalı Buzlu Çay tarifinin püf noktası nedir?
Bal ve çubuk tarçını demlenen çay ılındıktan sonra ekleyin ve hızlıca karıştırın.