Kızılcıklı Erikli Scone Tarifi
Kızılcıklı Erikli Scone tarifi: Kızılcıklı Erikli Scone için gerekli malzemeler nelerdir? Kızılcıklı Erikli Scone nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Kızılcıklı Erikli Scone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı kuru kızılcık ve erik karışımı
Kızılcıklı Erikli Scone tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede doğradığımız kuru kızılcık ve erikleri süte katıp yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz.
- Tereyağını küp küp doğrayıp buzdolabında, meyveler sütü çekene kadar bekletiyoruz.
- Genişçe bir karıştırma kabına unu, tuzu, kabartma tozunu ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
- Karıştırma kabına soğuk tereyağını ekleyip hızlı bir şekilde, un ıslak kum kıvamını alacak şekilde çok küçültmeden elimizle ufalıyoruz.
- Ufak bir kasede çırptığımız yumurtaları ve meyveleri beklettiğimiz sütle birlikte kuru meyveleri hamura ekleyip hızlıca sadece hamur bir araya gelecek şekilde karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız hamurun üstünü örtüp buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru 1,5-2 parmak kalınlığında açıp bir bardak ya da bir kurabiye kalıbı ile keserek şekil veriyoruz.
- Şekil verdiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklarla dizip önceden ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kızılcıklı Erikli Scone tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğurmayın sadece bir araya gelmesine yetecek kadar karıştırın. İstediğiniz kuru meyve ve kuru yemişleri katıp farklı çeşitlerde yapabilirsiniz.