Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızartmasız Karnıyarık Tarifi

Kızartmasız Karnıyarık

Kızartmasız Karnıyarık Tarifi

Kızartmasız Karnıyarık tarifi: Kızartmasız Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kızartmasız Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızartmasız Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcan için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmasız Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların orta kısımlarını soyalım ve yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine birkaç damla zeytinyağı gezdirelim. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Soğan, biber ve sarımsakları minik doğrayalım. Zeytinyağı döktüğümüz tavada şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Yarım çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  • Fırında pişen patlıcanları borcama aktarıp ortalarından bıçakla çizik atıp açalım. Harcı eşit bir şekilde paylaştıralım. Biber ve domates ile süsleyelim.
  • 2 yemek kaşığı ajvar sosunu suyla açalım ve karnıyarıkların üzerine gezdirelim. Üzeri kızarana kadar tekrar fırına verelim. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025