Kızartmasız Karnıyarık Tarifi
Kızartmasız Karnıyarık tarifi: Kızartmasız Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kızartmasız Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kızartmasız Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmasız Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların orta kısımlarını soyalım ve yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine birkaç damla zeytinyağı gezdirelim. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Soğan, biber ve sarımsakları minik doğrayalım. Zeytinyağı döktüğümüz tavada şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Yarım çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Fırında pişen patlıcanları borcama aktarıp ortalarından bıçakla çizik atıp açalım. Harcı eşit bir şekilde paylaştıralım. Biber ve domates ile süsleyelim.
- 2 yemek kaşığı ajvar sosunu suyla açalım ve karnıyarıkların üzerine gezdirelim. Üzeri kızarana kadar tekrar fırına verelim. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.