Kızarmış Tavuk Budu Tarifi
Kızarmış Tavuk Budu tarifi: Kızarmış Tavuk Budu için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Tavuk Budu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kızarmış Tavuk Budu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet tavuk budu
- 1/2 adet limon
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı toz paprika
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı garam masala baharatı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı kızartma yağı (tencerenin boyutun göre değişir))
Kızarmış Tavuk Budu tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin 1/3 ünü kızartma yağı ile doldurun
- Yağ kızarken, geniş tabanlı bir kaseye, yağ, limon ve tavuk dışındaki bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.
- Tavuk butlarını limonla iyice ovun ve harca bulayın. Harcın her tarafına eşit şekilde bulaştığına emin olun.
- Yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra tavuk butlarını yağa atın.
- Koyu altın rengi bir renk aldığında çıkarın ve havlu kağıt üzerinde yağının fazlasını alın.
Kızarmış Tavuk Budu tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kızartma tencereniz çok büyük değilse, tavuk butlarını 2 partide pişirin. Eğer hepsini birden atarsanız yağın sıcaklığı aniden düşer ve hem yağ çeker hem de gevrek olmaz