Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Tavuk Budu Tarifi

Kızarmış Tavuk Budu

Kızarmış Tavuk Budu Tarifi

Kızarmış Tavuk Budu tarifi: Kızarmış Tavuk Budu için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Tavuk Budu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Tavuk Budu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet tavuk budu
  • 1/2 adet limon
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı toz paprika
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı garam masala baharatı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kızartma yağı (tencerenin boyutun göre değişir))

Kızarmış Tavuk Budu tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerenin 1/3 ünü kızartma yağı ile doldurun
  • Yağ kızarken, geniş tabanlı bir kaseye, yağ, limon ve tavuk dışındaki bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.
  • Tavuk butlarını limonla iyice ovun ve harca bulayın. Harcın her tarafına eşit şekilde bulaştığına emin olun.
  • Yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra tavuk butlarını yağa atın.
  • Koyu altın rengi bir renk aldığında çıkarın ve havlu kağıt üzerinde yağının fazlasını alın.

Kızarmış Tavuk Budu tarifinin püf noktası nedir?

Eğer kızartma tencereniz çok büyük değilse, tavuk butlarını 2 partide pişirin. Eğer hepsini birden atarsanız yağın sıcaklığı aniden düşer ve hem yağ çeker hem de gevrek olmaz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025