Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifi: Kızarmış Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet toz maya
  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 tutam haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • 2 bardak ılık suya, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 adet toz mayayı ekleyip karışıyoruz.
  • 4 bardak buğday ununu ilave ediyoruz. Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz. İlave un gerekir ise koyabilirsiniz.
  • Yağlıyoruz ve 1 tutam un ile tencereyi unluyoruz. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmak üzere 1.5 saat bekletiyoruz
  • Hamurumuz mayalarından sonra hamurumuzun üzerini bir bıçak ile yarıyoruz. Üzerine haşhaş serpiyoruz.
  • 1 tutam un serptikten sonra 250 derece sıcaklıktaki fırına 1 kase su koyuyoruz. Pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru pişireceğiniz kapta mayalarsanız mayası sönmez. Ekmek çok kabarık olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025