Kızarmış Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifi: Kızarmış Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Kızarmış Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet toz maya
- 4 su bardağı buğday unu
- 1 tutam haşhaş
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- 2 bardak ılık suya, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 adet toz mayayı ekleyip karışıyoruz.
- 4 bardak buğday ununu ilave ediyoruz. Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz. İlave un gerekir ise koyabilirsiniz.
- Yağlıyoruz ve 1 tutam un ile tencereyi unluyoruz. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmak üzere 1.5 saat bekletiyoruz
- Hamurumuz mayalarından sonra hamurumuzun üzerini bir bıçak ile yarıyoruz. Üzerine haşhaş serpiyoruz.
- 1 tutam un serptikten sonra 250 derece sıcaklıktaki fırına 1 kase su koyuyoruz. Pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kızarmış Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru pişireceğiniz kapta mayalarsanız mayası sönmez. Ekmek çok kabarık olur.