Kızarmış Ramazan Pidesi Tarifi
Kızarmış Ramazan Pidesi tarifi: Kızarmış Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kızarmış Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- 5 su bardağı un
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Kızarmış Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına toz şekeri ve mayayı koyup karıştıralım.
- Üzerine ılık su, süt ve sıvı yağı ekleyelim. Kabın üzerini örtüp 10 dakika mayalandıralım.
- Sonra yumurta akı, tuz ve unu ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim.
- Hamurumuzu yoğuralım. Elimize yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp çok az yoğurarak elimizle havasını alalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurumuzu elimizle yayarak yerleştirelim.
- Pidemize şekil verelim.
- 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık sütü çırpalım ve pidemizin üzerine sürelim.
- Çörek otu ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Kızarmış Ramazan Pidesi tarifi için servis önerisi
Sıcak servis yapalım.