Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi

Kızarmış Peynir Çubukları

Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi

Kızarmış Peynir Çubukları tarifi: Kızarmış Peynir Çubukları için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Peynir Çubukları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Peynir Çubukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram dil peyniri (çubuk şeklinde kesilmiş 7-8 Adet)
  • 100 gram un (1 Su Bardağı)
  • 110 mililitre süt (Yarım Su Bardağı)
  • 10 gram toz şeker (1 Silme Yemek Kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 75 gram bayat ekmek (çekilmiş, 1 su bardağı kadar)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 tutam süt (az miktarda)
  • 1 tutam un (az miktarda)

Kızarmış Peynir Çubukları tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri bir kapta 1 dakika çırpın. Sütü ekleyip biraz çırptıktan sonra azar azar unu ekleyin. Kaplama harcını 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Dil peynirinin ilk kaplama için önce süte, sonra una batırın. Fazla unu atmak için peyniri silkeleyin, peynirleri kaplama harcının içine atın. Harca bulanmış peyniri tek tek ekmek tozu ile kaplayın.
  • Maşa yardımı ile harçtan aldığınız peyniri ekmek tozuna bulayın. Avuç içi yada parmağınızda sürekli ekmek tozu dökerek silindirik şeklini verin. Bu aşama çok önemli işlemi bastırarak sıkarak yapmayın.
  • Harca bulayıp şeklini verdiğiniz peynir çubuklarını bir tabağa alın. En az 30 dakika buzlukta bekletin. Derin tavada yüksek ateşte kızdırdığınız kızartma yağına dikkatli şekilde sıçratmadan peynirleri bırakın.
  • En fazla 45 saniye kalacak şekilde tercihen 35-40 saniye de peynirler patlamadan kızartıp yağdan alın.
  • Yanında istediğiniz sos ve patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025