Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi
Kızarmış Peynir Çubukları tarifi: Kızarmış Peynir Çubukları için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Peynir Çubukları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kızarmış Peynir Çubukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram dil peyniri (çubuk şeklinde kesilmiş 7-8 Adet)
- 100 gram un (1 Su Bardağı)
- 110 mililitre süt (Yarım Su Bardağı)
- 10 gram toz şeker (1 Silme Yemek Kaşığı)
- 1 adet yumurta
- 75 gram bayat ekmek (çekilmiş, 1 su bardağı kadar)
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 1 tutam süt (az miktarda)
- 1 tutam un (az miktarda)
Kızarmış Peynir Çubukları tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri bir kapta 1 dakika çırpın. Sütü ekleyip biraz çırptıktan sonra azar azar unu ekleyin. Kaplama harcını 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Dil peynirinin ilk kaplama için önce süte, sonra una batırın. Fazla unu atmak için peyniri silkeleyin, peynirleri kaplama harcının içine atın. Harca bulanmış peyniri tek tek ekmek tozu ile kaplayın.
- Maşa yardımı ile harçtan aldığınız peyniri ekmek tozuna bulayın. Avuç içi yada parmağınızda sürekli ekmek tozu dökerek silindirik şeklini verin. Bu aşama çok önemli işlemi bastırarak sıkarak yapmayın.
- Harca bulayıp şeklini verdiğiniz peynir çubuklarını bir tabağa alın. En az 30 dakika buzlukta bekletin. Derin tavada yüksek ateşte kızdırdığınız kızartma yağına dikkatli şekilde sıçratmadan peynirleri bırakın.
- En fazla 45 saniye kalacak şekilde tercihen 35-40 saniye de peynirler patlamadan kızartıp yağdan alın.
- Yanında istediğiniz sos ve patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.