Kızarmış Ördek Tarifi
Kızarmış Ördek tarifi: Kızarmış Ördek için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Ördek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kızarmış Ördek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bütün ördek (temizlenmiş)
- 30 gram kuru soğan
- 100 ml. portakal suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 adet yıldız anason
- 50 gram bal
- 2 diş sarımsak
- 1 dal taze biberiye
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kızarmış Ördek tarifi nasıl yapılır?
- Temizleyip tütsülediğiniz bir bütün ördeği, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra derin bir tencereye alın.
- Kabuğunu soyup ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğan, taze sıkılmış portakal suyu, çubuk tarçın, yıldız anason, bal, sarımsak, taze biberiye, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 40 dakika pişirin.
- Ön pişirme işlemi tamamlanan ördeği fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 60 dakika kadar pişirip kemiksiz porsiyonlar haline getirin.
- Radicho sos için; havuç, kabak, patlıcan ve enginar gibi körpe sebzeleri ızgarada pişirin. Serviste kullanmak üzere bir bölümünü ayırın. Kalan kısmını tuz-karabiber ve zeytinyağı ilavesiyle mutfak robotunda sos haline getirin.
- Servis tabağına aldığınız kızarmış ördek üzerine gezdirdiğiniz sos ve közlenmiş sebzeler eşliğinde servis edin.
Kızarmış Ördek tarifinin püf noktası nedir?
Aromatik tatlar ve kök baharatlar eşliğinde marine ettiğiniz ördeğe, ön pişirme işlemini tencerede uygulayın. Fırın ısısı ve pişirme süresinin, fırın tipi ve özelliklerine göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.