Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Mantı Tarifi

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı Tarifi

Kızarmış Mantı tarifi: Kızarmış Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı hamuru için:

  • 150 gram un
  • 50 gram semolina (irmik unu)
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 2 gram zeytinyağı

Domates sos için:

  • 1 kilogram domates
  • 50 gram havuç
  • 50 gram kereviz sapı
  • 100 gram kuru soğan
  • 5 gram tuz
  • 3 gram karabiber
  • 5 gram taze kekik

Mantı harcı için:

  • 100 gram kıyma
  • 30 gram kuru soğan
  • 2 gram fesleğen
  • 10 gram maydanoz
  • 5 gram tuz
  • 2 gram karabiber

Mantıları kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Kızarmış Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Mantı hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, irmik unu, yumurta sarıları ve zeytinyağını mutfak robotunda hamur haline getirdikten sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Makarna makinesi yardımıyla çok ince bir şekilde açtığınız hamuru, büyük kareler halinde kesin.
  • Mantı harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Fesleğen ve maydanozu incecik kıyın. Tuz ve karabiber eklediğiniz tüm malzemeyi karıştırın.
  • Hazırladığınız mantı içini hamur parçalarının orta kısımlarına yerleştirdikten sonra kenarda kalan hamur parçalarını orta kısımda birleştirerek mantıları kapatın.
  • Domates sos hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domates, kuru soğan ve havucu küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Kereviz sapı, tuz, karabiber ve taze kekik kattığınız domates sos malzemelerini püre kıvamına gelene kadar mutfak robotunda çektirin.
  • Hazırladığınız domates sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
  • Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını 180 dereceye kadar ısıtın. Mutfak termometreniz yoksa yağı iyice kızana kadar kızdırın.
  • İçi dolu ince hamurlu mantıları, kızgın yağda kızartın. Hazırladığınız domates sosu servis tabaklarına alın.
  • Kızarmış mantıları domates sosun üzerine gezdirdikten sonra arzuya göre yoğurt ilavesiyle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

Kızarmış Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında dinlenen mantı hamurunu, makarna makinesi yerine unlanmış mutfak tezgahı üzerinde çok ince bir şekilde de açabilirsiniz.Kızarmış mantıları sıcak sıcak bekletmeden servis etmeniz önerilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025