Kızarmış Fırın Sütlaç Tarifi
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi: Kızarmış Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kızarmış Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
- 1/2 paket krema
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Bir çırpma teliyle toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Vanilini, toz şeker eriğinde süte ekleyin.
- Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin. 1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin.
- Yumurta sarısını, buğday nişastası ve 1 bardak su ilavesiyle ayrı bir kabın içerisine alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
- Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
- Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin.
- Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.
- Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye alın.
- Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında sadece üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.