Kızarmış Fırın Sütlaç Tarifi
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi: Kızarmış Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Kızarmış Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt (+1 su bardağı)
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su (pirinçleri pişirmek için)
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı su ile hafif yumuşayana dek kaynatın.
- Üzerine sütünü ekleyip ara ara karıştırıp dibine tutmasına izin vermeden kaynatmaya devam edin.
- Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırın.
- Kaynayan sütten de nişastaya ekleyip ısıtın.
- Nişasta karışımını kaynayan süte yavaş yavaş dökün ve bir yandan da hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
- Hep birlikte 10 dakika daha kaynayacak ve şekeri ve vanilyasını ekleyin.
- Şekerle beraber 5 dakika daha kaynayacak, fırına uygun güveçlere eşit gelecek şekilde bölüştürün.
- Yarım saat dışarıda dinlendirin ki kabuklansın üstü.
- Fırını önceden 200 derece ızgara ayarında ısıtın.
- Tepsiye kaseleri alın. Dikkatlice üzerilerini kızartın. Hızlı kızarıyor başından ayrılmayın.
- Fırından aldığınız sütlaçların üzerilerine temiz bir bez örtün ve oda ısısına gelene kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Hazır sütle istediğiniz kıvamda olmaz, iyi bildiğiniz yağlı açık süt kullanmalısınız. Fırında pişirme sırasında Kapağını kapatmayın 3-4 dakikada kızarıyor dikkat edin.