Kızarmış Fırın Sütlaç Tarifi
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi: Kızarmış Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kızarmış Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 küçük boy kase dövülmüş fındık
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ilave edip 10 dakika kaynatalım.
- Kaynayan sütümüzün üzerine şekerimizi ilave edip 5 dakika kaynatalım.
- Kaynayan sütlacımızı ocaktan alıp güveç kaplarımıza eşit şekilde dağıtalım.
- Fırın tepsimizin üzerine güveç kaplarımızın yarına gelecek şekilde ılık su ilave edelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kızarmış Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Fırın fansız olmalıdır, aksi taktirde sütlacınız içini çeker ve lapa gibi olur.