Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Fırın Sütlaç Tarifi

Kızarmış Fırın Sütlaç

Kızarmış Fırın Sütlaç Tarifi

Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi: Kızarmış Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 küçük boy kase dövülmüş fındık

Kızarmış Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ilave edip 10 dakika kaynatalım.
  • Kaynayan sütümüzün üzerine şekerimizi ilave edip 5 dakika kaynatalım.
  • Kaynayan sütlacımızı ocaktan alıp güveç kaplarımıza eşit şekilde dağıtalım.
  • Fırın tepsimizin üzerine güveç kaplarımızın yarına gelecek şekilde ılık su ilave edelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kızarmış Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Fırın fansız olmalıdır, aksi taktirde sütlacınız içini çeker ve lapa gibi olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025