Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi
Kızarmış Elma Dilimleri tarifi: Kızarmış Elma Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Elma Dilimleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kızarmış Elma Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı kızartma yağı
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kızarmış Elma Dilimleri tarifi nasıl yapılır?
- Elmanın kabuklarını soyun.
- Çekirdekli kısmını da çekirdek çıkartıcıyla veya bıçak yardımıyla düzgünce çıkartın ve 2-3 cm kalınlığında halkalar olacak şekilde dilimleyin.
- Un, kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, şekeri ve sütü bir kabın içinde karıştırın.
- Hazırladığınız akışkan hamurun içinde elma dilimlerini karıştırın.
- Kızartma yağını tencerede ısıtın ve iyice ısındıktan sonra elma dilimlerini kızartın.
- Kızaran elma dilimlerinin fazla yağını süzmesi için tel ızgarada bekletin.
- Esmer şeker ve tarçını bir kabın içinde karıştırın. Kızaran elma dilimlerini bu karışıma bulayın. İşte hazır! Afiyet olsun!
Kızarmış Elma Dilimleri tarifi için servis önerisi
Erimiş çikolata veya sürülebilir çikolata kremasıyla denemeyi unutmayın. :)