Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta Tarifi
Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta tarifi: Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 2 adet kızarmış ekmek
- 5-6 adet mantar
- 1 adet küçük boy kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 adet domates
- 4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
- 2-3 adet frenk soğanı
- 1 dal maydanoz
Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları temizleyip, soğanlarla beraber ince bir biçimde dilimleyin.
- Döküm demir tavaya (yada teflon) yağı ekleyin.
- Mantar ve soğanların her iki tarafını da 2-3 dakika kızartın. Kenara alın.
- Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.
- Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Tüm poşeleme işlemleri için suyun ısısı yaklaşık 80-85 derece olmalı.
- Sirkeyi ekleyip altını kısın.
- Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.
- Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı.
- Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.
- Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler ve yeşilliklerle süsleyin.
Kızarmış Ekmek Üzeri Poşe Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Poşeleme işlemi için suyun sıcaklığını 80-85 derecede sabit tutun.