Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma tarifi: Kızarmış Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram sütlü, kesme dondurma
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 3/4 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Kızarmış Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin.
  • Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın. Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.
  • İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin.
  • Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın. Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın.
  • Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.
  • Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 10-20 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin.

Kızarmış Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Kızarmış dondurma yapımında Maraş dondurması gibi katı ve yoğun kıvamlı dondurmaları kullanmayı tercih edin.Tatlıyı, tadının daha hafif olması için ayçiçek yağında kızartın.Dondurmanın katılaşması ve form alması önemli, bu nedenle derin dondurucuda bekletme sürelerine dikkat edin.Dondurma toplarını maşayla sıkmadan ya da çatalla çevirmeden derin yağda kızartmaya özen gösterin.

Kızarmış Dondurma tarifi için servis önerisi

Krema, çikolata sos ya da taze meyve parçaları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025