Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma tarifi: Kızarmış Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kızarmış Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 mililitre vanilyalı dondurma (375 gram)
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 kase mısır gevreği
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ

Kızarmış Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Streç filmden 30-35 cm’lik 4 parça kesip tezgahımıza yayıyoruz. Dondurmamızı 4 eşit parçaya ayırıp her bir streç filmin ortasına 1 parça dondurma koyuyoruz.
  • Streç filmlerin uçlarını birbirlerine tutturuyoruz, elimizle dondurmaya bastırarak yuvarlak bir şekil verip uçlarını döndürüyoruz.
  • Streçlediğimiz 4 ayrı top dondurmamızı birbirlerine değip şekilleri bozulmayacak şekilde düz bir tabağa koyup 2 saat derin dondurucuya kaldırıyoruz.
  • Mısır gevreği ve şekeri rondodan ince olacak şekilde geçirip derin bir tabağa koyuyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Dondurmaların streç filmlerini hiç bekletmeden çıkarıp önce yumurta beyazına ardından gevreğe, daha sonra tekrardan yumurta beyazına ve son defa gevreğe buluyoruz.
  • Üzerine elimizle birazcık bastırıp tekrardan tabağa birbirlerine değmeyecek şekilde diziyoruz. Dondurmalarımızı mümkünse 1 gün, değilse en az 3-4 saat dondurucuda bekletiyoruz.
  • Yiyeceğimiz zaman derin küçük bir tava veya tencerede yağı kızartıyoruz. (Kızıp kızmadığını anlamak için içine 1 adet corn flakes atıp test edebilirsiniz.)
  • Dondurmalarımızı dondurucudan çıkartıp tek tek kızmış yağda 10 saniye 1 yüzünü, 10 saniye diğer yüzünü kızartıp süzgeçle hemen servis tabağımıza alıyoruz.
  • Servis tabağımızı hızlıca dilediğimiz gibi süsleyip hiç bekletmeden yiyoruz. Afiyet olsun.

Kızarmış Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Kızartmadan önce 1 gün dondurucuda bekletilirse çok daha lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025