Kızarmış Dondurma Tarifi
Kızarmış Dondurma tarifi: Kızarmış Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 saniye
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kızarmış Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 mililitre vanilyalı dondurma (375 gram)
- 3 adet yumurta beyazı
- 1 kase mısır gevreği
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2-3 su bardağı sıvı yağ
Kızarmış Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Streç filmden 30-35 cm’lik 4 parça kesip tezgahımıza yayıyoruz. Dondurmamızı 4 eşit parçaya ayırıp her bir streç filmin ortasına 1 parça dondurma koyuyoruz.
- Streç filmlerin uçlarını birbirlerine tutturuyoruz, elimizle dondurmaya bastırarak yuvarlak bir şekil verip uçlarını döndürüyoruz.
- Streçlediğimiz 4 ayrı top dondurmamızı birbirlerine değip şekilleri bozulmayacak şekilde düz bir tabağa koyup 2 saat derin dondurucuya kaldırıyoruz.
- Mısır gevreği ve şekeri rondodan ince olacak şekilde geçirip derin bir tabağa koyuyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
- Dondurmaların streç filmlerini hiç bekletmeden çıkarıp önce yumurta beyazına ardından gevreğe, daha sonra tekrardan yumurta beyazına ve son defa gevreğe buluyoruz.
- Üzerine elimizle birazcık bastırıp tekrardan tabağa birbirlerine değmeyecek şekilde diziyoruz. Dondurmalarımızı mümkünse 1 gün, değilse en az 3-4 saat dondurucuda bekletiyoruz.
- Yiyeceğimiz zaman derin küçük bir tava veya tencerede yağı kızartıyoruz. (Kızıp kızmadığını anlamak için içine 1 adet corn flakes atıp test edebilirsiniz.)
- Dondurmalarımızı dondurucudan çıkartıp tek tek kızmış yağda 10 saniye 1 yüzünü, 10 saniye diğer yüzünü kızartıp süzgeçle hemen servis tabağımıza alıyoruz.
- Servis tabağımızı hızlıca dilediğimiz gibi süsleyip hiç bekletmeden yiyoruz. Afiyet olsun.
Kızarmış Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Kızartmadan önce 1 gün dondurucuda bekletilirse çok daha lezzetli oluyor.